Rör inte min kompis-mot homofobi och för demokrati!

Yxattacken mot en anställd hos RFSL i Stockholm, aktualiserar återigen hatbrott mot homosexuella. Kanske rör det sig om ett sådant, men i skrivande stund finns inga klara besked. Häromdagen utsattes demonstranter i Moskva för grov polisbrutalitet. Hela tiden hotas, trakasseras och skadas människor med annan sexuell läggning än hetero. Varför, varför. Svaret gissar jag är: Därför... Det finns så många korkade och trångsynta människor, jag blir matt. Dum, dummare, Åke Green........ja, ni minns väl det vilsegångna fåret.
image15Låt människor få vara som de är skapta. Leva och låta leva. Vad är det som är så hotfullt? Vi måste alla stå upp och bemöta dumma skämt, uttalanden och handlingar som förtrycker våra medmänniskor. Det är inte OK att mobba de som inte passar in i en viss mall. Homosexualitet är ingen sjukdom (nej...och det smittar inte). Även om homosexualitet är mindre förekommande än heterosexualitet, så är det inte ovanligt. Och det är inte onormalt. Låt oss förenas i arbetet för ett demokratiskt samhälle.

SVT angriper statsministern och visar sitt vulgära jag.

När statsminister Fredrik Reinfeldt besökte en bio, tillsammans med sina barn, blev han attackerad av Sveriges  Televison. En kvinna rusar fram och........... sprutar vatten på honom! Kvinnan har fått uppdraget att utsätta kända människor för obehagliga upplevelser. Och sedan se hur de reagerar! Händelsen  filmas och kommer att sändas i SVT´s nya satsning "Ballar av stål" (!?), en dokusåpa. Det övergripande syftet med serien är, att "okända människor kan bli berömda genom att förnedra kända människor".

Detta är Sverige 2007. Det här budskapet ger alltså SVT till befolkningen. SVT som skall hålla hög kvalitet och föreställa seriösa. Hit går våra licenspengar! Det är oacceptabelt och jag undrar vem som givit klartecken till denna infama och vulgära programsatsning. Mot bakgrund av, att så många yngre människor, fullständigt saknar självaktning, integritet och därför är storkonsumenter av förnedrings-Tv, så är det obegripligt och i strid med SVT´s uppdrag, att man själv bidrar med detta. I uppdraget ingår bl.a. att slå vakt om demokratiska värden och ta ett kultur- och folkbildningsansvar. Mer än någonsin behövs detta nu!

Det känns lite sorglustigt, i dag är det 300 år sedan Carl von Linné föddes. Han står för bildning, kultur och klass! Vilken kontrast till det jag nyss beskrev. Det är sådana förebilder våra ungdomar bör ha.
Gedigna kunskaper och prestationer skall göra en människa berömd.

Jag tänker på en annan sak. En statsminister och en utrikesminister har tidigare attackerats...och mördats.
Angreppet på Fredrik Reinfeldt hade kunnat vara en upprepning. SVT´s agerande får därmed en extra och mycket allvarlig dimension. Hur kan SVT agera så här omdömeslöst!?
Någon är inte vuxen sin uppgift. 

Minister Sabuni, det är dags att integrera nu!

Malmös starke man (män älskar att bli kategoriserade så här, så jag tänkte bjuda på det i dag) Ilmar Reepalu, framför ånyo böner till regeringen angående situationen för invandrare och staden Malmö. Under många år har den varit besvärlig och nu verkar den vara svår. Jag delar Reepalus uppfattning, det är inte rimligt att samla "alla" invandrare i ett bostadsområde (eller i en mindre stad), när vi vet att arbetslöshet, utanförskap och frustration bor där. Se bara hur småstaden Södertälje omvandlades. Utan någon tanke på konsekvenser, hänvisades flyktinggrupp efter flyktinggrupp till staden. Olika kulturer knuffades mot varandra. Och hur är det i Södertälje i dag? Tyvärr har den förda invandrings- och integrationspolitiken bäddat för stora problem och systemfel. Vi måste på alla sätt försöka att förändra den.

Den viktigaste åtgärden är, att på ett positivt sätt hänvisa invandrade människor, till orter där de kan få jobb, och/eller en bättre social situation. Erfarenheterna är goda.
Svenskarna är inte rasister eller främlingsfientliga, vi är positiva till att människor från andra länder vill bli en del av  vårt samhälle. Den borgerliga regeringens invandrar- och intergationsminister, Nyamko Sabuni (fp) har tagit lovvärda initiativ. Förra året tillsatte hon storstadsdelegationen, vars uppgift är att skapa förutsättningar för att samordna och effektivisera arbetet mot utanförskap. Ett integrationspaket  med flera olika satsningar skall genomföras. 1 juli  får länsstyrelserna det operativa ansvaret, för förhandlingar och överenskommelser med kommunerna om mottagande och introduktion i sina respektive län.
Det måste hända saker nu; och minister Sabuni, svara på Ilmar Reepalus brev.

Gas från Ryssland hot och möjlighet

Rysslands förändring från kommunistisk stat till "demokrati-look a like-stat", har uppenbarligen inte förändrat härskarfasonerna. Landets agerande mot Polen, Litauen och Estland, visar att man kan bli ett säkerhetspolitiskt problem. Man drar sig inte för att ta till fula metoder för tygla sin omgivning. Ryssland producerar en stor del av den gas, som importeras av EU, framförallt av Tyskland. Även en stor del av oljan kommer från Ryssland. Efter olika händelser den senaste tiden, så känns den planerade, stora gasledningen i Östersjön riskabel att bygga.

Tidigare aviserade ju Ryssland, att säkerhetsstyrkor skulle övervaka ledningen. Redan då var det många som höjde på ögonbrynen. Det framfördes miljöargument och säkerhetspolitiska argument mot ledningen.
Men Tyskland menade bl.a. att Ryssland på detta sätt kunde knytas närmare EU och att förtroendet mellan nationerna skulle öka. Jag undrar vad Angela Merkel tänker i dag?   

Det är inte så länge sedan, som företrädare för Sveriges försvarsmakt och säkerhetsanalytiker hävdade, att ett eventuellt hot mot vårt land inte kom från öster. 
Naturligvis hoppas man att en ny president och statsledning, skall verkar mer demokratiskt och diplomatiskt än den tidigare. Men farliga strömningar finns i Ryssland. Många kommunistiska galenpannor är på drift. Den stora kader av "Putin-jugend" som nuvarande presidenten byggt upp, försvinner ju inte vid ett maktskifte. Den finns kvar och kan utnyttjas för farliga syften. Som tidigare KGB-man, har troligen presidenten föga smickrande färdigheter som kan komma till användning.
Förhoppningsvis målar jag fan på väggen.

Folkpartister i täten vid Pridefestivalen i Warszawa

Olle Schmidt och Cecilia Malmström är några av deltagarna i Pridefestivalen, Equality Parade, som nu hålls i Warszawa. Jättebra. Folkpartiet har en lång tradition av att driva HBT-frågor. Vi vill att Sverige skall vara en tydlig röst för HBT-rättigheter.
image14

Homofobin grasserar i Polen (och i Lettland). Landet har flera gånger brutit  mot artikel 13
i Amsterdam-fördraget, som garanterar lika rättigheter för alla människor oavsett sexuell läggning. Nyligen fälldes Polens president Lech Kaczynski (tvillingbror till Jaroslaw) av Europadomstolen för mänskliga rättigheter, för att ha förbjudit HBT-parader 2004 och 2005.

Förbudet stred mot tre artiklar i Europakonventionen: rätten till mötesfrihet, rätten att slippa diskriminering och rätten till snabb upprättelse. Tvillingarna grundade år 2002 partiet Lag och ordning, som i dag samregerar med högerextrema Polska familjers förbund.
Usch det känns klibbigt.
EU-parlamentet skickar nu en utredningsgrupp till Polen, för att undersöka huruvida landet bryter mot EU:s antidiskrimineringslagar. EU har koll på Polen. Medlemskapet förpliktigar. 
Svärmors kloka ord: Liv är mångfald. Leva och låta leva. Var rädd om kärleken .

Vad döljer sig i skuggan, Lars Danielsson?

Lars Danielssons agerande blir bara märkligare.
Danielsson är en mycket erfaren och strukturerad person; ett proffs på att hålla koll. Hans befattning var av stor betydelse för statsledningen och Sverige. Någon typ av loggbok, där det noterades vad man gjorde: när, var och hur, fördes troligen. (Svärmor, som verkar politiskt på en lägre nivå, vet att hennes almanacka är fullklottrad med notiser. Hur skulle hon annars komma ihåg? Och hur skulle hon kunna svara?) Statsledningen måste ha koll på sina förehavanden. Inpasseringen i Rosenbad kontrolleras strängt. Den dokumenteras och själva dokumentationen är viktig.
Det är därför anmärkningsvärt, att det inte finns några spår av Danielsson i kortläsarna.
Är det möjligt att ta sig in i Rosenbad på ett otllbörligt sätt??
I dagstidningarna finns mycket att läsa om alla märkliga omständigheter. Det är viktigt att media inte släpper taget om Lars Danielsson och s-regeringen som avgick. Regeringen och kommissionen, måste reda ut varför Göran Persson och Lars Danielsson missbrukat sina positioner och folkets förtroende. Lars Danielsson bör inte arbeta kvar i Rosenbad.
  

Be Bush rädda världen, Reinfeldt

image14
USA står för 22 procent av världens utsläpp av växthusgaser. Ansvaret är stort. I morgon, har Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt ett möte med den amerikanske presidenten Bush. Klimatfrågan kommer att stå på dagordningen och Reinfeldt har sagt att han önskar att miljön blir huvudfrågan. Det är bra och brådskande. Tysklands förbundskansler Angela Merkel, gjorde nyligen ett försök, för att få USA att agera mer kraftfullt. Men tyvärr presenterar Bush & Co för mycket snack och undanflykter. När det gäller att mobilisera uppbådet mot kommunister, talibaner och Al-Qaida så går det tämligen lätt. Men när hoten är av ett annat slag blir det trögt. 
Växthusgaserna och den globala uppvärmning som de skapar, är ju ett hot mot hela jorden och mänskligheten. Det borde väl vara ett pangläge för den amerikanske frälsaren? Att leda ett korståg för att rädda världen. Kan Bush motstå det?

Polen och Påven förtrycker kvinnor.

Den nya abortlag, som vår regeringen fattat beslut om, öppnar en möjlighet för kvinnor i andra länder, i vårt närområde Polen, att slippa plågas av den katolska diktaturen. Det är fasansfullt, att så många kvinnor i världen lider och dör i samband med illegala aborter. Det är fel, att de skall leva med en djup ångest, kanske bli kränkta, utstötta för resten av sitt liv, när de tvingas att föda ett barn som de inte önskar. Familjer lever i djup fattigdom p.g.a. att de får för många barn att ta hand om. Den Påvliga Oskulden säger nej till abort och preventivmedel. Men herregud, människor har drifter och begår misstag. Svärmors andlige kontakt (som verkar men inte syns) instämmer och anser att katolska kyrkan behöver andlig vägledning.
Polen. Först en kommunistisk diktatur och nu: Tvillingarna och katolska kyrkan. Regimen från helvetet, för att uttrycka sig modernt. För länge sedan åkte svenska kvinnor till det kommunistiska Polen för att få abort. Nu har Sverige en generös abortlagstiftning och en icke-socialistisk regering. Det är en bättre kombination.






Grattis Europeiska Unionen!

image12SOM-institutet vid Göteborgs Universitet, visar i en undersökning att den svenska EU-opinionen aldrig har varit så positiv som nu. Andelen svenskar som vill lämna EU är fortfarande hög, 27 procent, men det är den lägsta siffran någonsin. En annan undersökning, Eurobarometern, bekräftar denna tendens. Andelen svenskar som tycker att "EU-medlemskapet är en god sak" har ökat från 27% 1996 till 49% 2006. Efter mer än 12 års medlemskap börjar EU bli vardag för allt fler.

I och med regeringsskiftet i Sverige 2006, kan vi nu vänta oss en aktiv och konstruktiv EU-politik. Vi måste få en levande EU-debatt i landet, där vi alla försöker delta. Under social-demokraternas regeringstid lyckades man undanhålla medborgarna information och gjorde sitt bästa för att dämpa debatten. Så kom igen nu.
Och till alla gnällpottor på vänsterkanten: vi är redan en del av den europeiska unionen, så stig upp ur ankbaljan.
 

Göran Perssons våta dröm blir sann

image11Vilken dubbelnatur han är, denne "världens bäste Göran". Hycklare kanske är ett bättre ordval. Som "arbetarklassens" förkämpe, häcklar han vitt och brett. Svart eller vitt. Privat förverkligar han sina drömmar om att bli "överklass". Leva och umgås i fina rum, träffa fina människor och raljera över sin egen förträfflighet och andras tafflighet. Nu ska han bli konsult hos JKL. Ordet konsult ger mig samma associationer som ordet disponent:  flyta, flumma och verka fin. Position och makt var viktigare. Göran Persson har svikit socialdemokraterna igen.
Jag önskar Mona Sahlin lycka till.

Iran är en förolämpning

Manouchehr Mottaki, Irans utrikesminister, är på besök i Sverige. I dag träffade han bland andra vice statsminister Maud Olofsson. "Traditionsenligt" vägrade den iranske mullaministern att ta henne i hand. Man bör ta seden dit man kommer och inte göra något, som kan uppfattas fel eller provocerande. Det är vi svenskar noga med, när vi skall ut och resa. Men mullaministern har egna regler och det var starkt av Maud Olofsson att sträcka fram sin hand och beskriva hur vi hälsar på varandra. Dock kan vi överleva mullaministerns tokighet, men det iranska folket har det svårare. Förtrycket av kvinnor är en av diktaturens favoritsysselsättningar. 
 
Avslutningsvis.
Den 7 maj 1711 föddes skotten David Hume, som räknas som en av 1700-talets ledande skeptiker och upplysningsmän. Därför firar man på sina håll i den anglosachsiska världen den 7 maj som Förnuftets dag. Låt oss anamma denna vällovliga sed även i Sverige! 
Låt oss förjagar fruktan, okunnighet och vidskepelse!

Blir Sarkozy en Bush i Europa?

image10Valet i Frankrike blir en rysare. Jag hoppas Ségolène Royal vinner och att Nicolas Sarkozy förlorar.
Han är en verklig högerpolitiker och beundrare av det amerikanska systemet. Han kan bli farlig för Europa. Ségolène Royal däremot har förutsättningar att överbrygga motsättningar. Frankrikes president bör ju vara en person som kan samla nationen. Sarkozky är moståndare till Turkiets medlemskap i EU, han har uttalat det så tydligt att han, tillsammans med inrikespolitiska ställningstaganden, framstår som främlingsfientlig. Jag ser naturligvis de svårigheter  som Frankrike har när det gäller invandrings- och integrationpolitik. Men jag tror inte att Sarkozy har viljan eller förmågan att lösa det på ett acceptabelt sätt.                                                                                                             

Tydliga mål och bättre uppföljning i skolan

Alliansens skolpolitik, leder oss ut ur den massutbildning utan innehåll, som sossarna tvingade på oss. Skolan vi nu får ta hand om präglas av dålig inlärning och vantrivsel. Skälen till friskolornas framgångar är ett utbrett missnöje med att ordningen inte upprätthålls och att inlärningen inte är effektiv. Att återställa förtroendet för den offentliga skolan tar långt tid. Alliansen initierar därför en genomgripande skolpolitik, vi tar ansvar för Sverige, kunskapsnivån i landet och demokratin. Tydliga mål och tydliga, mätbara kunskapskrav. Ungdomar måste även få lära sig självkontroll och hänsyn till andra.
Sossarnas satsning på kravlöshet att lett till, att många ungdomar upplever meningslöshet, man känner inga förpliktelser och står utanför samhället. Man följer minsta motståndets lag. Dessa ungdomar är ofria och lätta att manipulera.
Vi ställer krav, vi abdikerar inte från vårt vuxenansvar.
Utan vuxnas auktoritet kommer andra skadliga auktoriteter snabbt  att fylla tomrummet.


Putin köper en björntjänst

image9Ligister härjar i Estland, slåss med polisen och förstör. Orsak, ett beslut av Estlands regering, att flytta ett minnesmärke över stupade sovjetiska soldater. Alltså, man vill flytta det, inte riva det. Vart, till en kyrkogård. En högst rimlig åtgärd enligt min mening. Om skälet att flytta det, kan jag bara spekulera. Men det är Estlands regering som bestämmer; inte Ryssland. Enligt Svärmors östeuropa-informatör, har ungdomarna i Tallin mutats med mycket pengar, till sprit och knark. Av....ja just det.
I Moskva har den estniska ambassaden och den svenske ambassadören attackerats. Av ungdomar. Hur mycket sprit och knark kan de köpa nu? Inte nog med detta, nu strular kol- och oljetransporterna till Estland. Herr Putin bör dra tillbaka björntassen.

Pagrotsky - stor i orden, liten på jorden

"Dagens folkparti är ett parti som brutit samman, kollapsat, politiskt och moraliskt. Det är sorgligt att säga, men det verkar inte finnas någon ärlighet, någon hederlighet kvar i folkpartiet längre". Så talade Leif Pagrotsky (s). Det var i Skelleftehamn den 1:e maj.
Visst har vi mycket att ta tag i och förändra inom folkpartiet, men att det inte skulle finnas någon ärligt och hederlighet kvar är en lögn. Någon måtta på desinformationen måste det väl ändå finnas!
Sossarnas makthunger är patologisk, nu tar de till alla sina metoder för att smutskasta och sprida desinformation.
Men sossarnas ärlighet och hederlighet då........plattityderna från Mona och Vanja..........den kollektiva glömskan av arbetslöshet, utanförskap och okunskap? Är det inte sossarna som kollapsat politiskt och moraliskt.

RSS 2.0