Minister Sabuni, det är dags att integrera nu!

Malmös starke man (män älskar att bli kategoriserade så här, så jag tänkte bjuda på det i dag) Ilmar Reepalu, framför ånyo böner till regeringen angående situationen för invandrare och staden Malmö. Under många år har den varit besvärlig och nu verkar den vara svår. Jag delar Reepalus uppfattning, det är inte rimligt att samla "alla" invandrare i ett bostadsområde (eller i en mindre stad), när vi vet att arbetslöshet, utanförskap och frustration bor där. Se bara hur småstaden Södertälje omvandlades. Utan någon tanke på konsekvenser, hänvisades flyktinggrupp efter flyktinggrupp till staden. Olika kulturer knuffades mot varandra. Och hur är det i Södertälje i dag? Tyvärr har den förda invandrings- och integrationspolitiken bäddat för stora problem och systemfel. Vi måste på alla sätt försöka att förändra den.

Den viktigaste åtgärden är, att på ett positivt sätt hänvisa invandrade människor, till orter där de kan få jobb, och/eller en bättre social situation. Erfarenheterna är goda.
Svenskarna är inte rasister eller främlingsfientliga, vi är positiva till att människor från andra länder vill bli en del av  vårt samhälle. Den borgerliga regeringens invandrar- och intergationsminister, Nyamko Sabuni (fp) har tagit lovvärda initiativ. Förra året tillsatte hon storstadsdelegationen, vars uppgift är att skapa förutsättningar för att samordna och effektivisera arbetet mot utanförskap. Ett integrationspaket  med flera olika satsningar skall genomföras. 1 juli  får länsstyrelserna det operativa ansvaret, för förhandlingar och överenskommelser med kommunerna om mottagande och introduktion i sina respektive län.
Det måste hända saker nu; och minister Sabuni, svara på Ilmar Reepalus brev.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0