Tea? No thanks!


I USA förbereder man sig för presidentvalet 2012. Republikanerna gör allt för att bekämpa demokraterna. Man säger nej till förslag på reformer som skulle gynna landet, hellre än att gå demokraterna till mötes! President Obama tycks ha det tufft, liksom Bill Clinton som även han kämpade för bl.a. sjukvårdsreformer.

Företrädare för republikanerna som nu seglar upp som presidentkandidater, är förankrade i den s.k. Tea Party rörelsen. Den kristna tokhögern enligt min mening.
En välkänd medlem i denna rörelse är Sarah Palin från Alaska.
Tea party-rörelsen har kritiserats för sin hetsiga och konfliktinriktade retorik, Sarah Palin hade till exempel en karta med gevärssikten inritade över motståndare på sin facebooksida.

Två politiker som nu har medvind är Rick Perry (Texas) och Michele Bachmann (Minnesota). Perry har tidigare sagt att Texas bör lämna USA!? Han är emot sjukförsäkring för alla. Han tror inte på klimatförändringen och Texas har mer generösa gränser för utsläpp än många andra delstater. Rick Perry är mot abort, för dödsstraff, för allas rättighet att bära vapen och tycker inte att människor av samma kön ska gifta sig. Michele Bachman delar hans åsikter.
Läs på Think Progress om vad bl.a. Michele Bachmann har sagt.

Jag tycker att det är skrämmande med inskränkta och paranoida politiker.
Med tal om frihet, demokrati och patriotism, lyckas de ofta dupera folk.

Vad är det med amerikanerna?

Svenska Dagbladet Expressen Aftonbladet Aftonbladet ledare

RSS 2.0