Semester Åter v. 32

image28

Mona Sahlin kvar i sin röda dal

Ja, jag var lite nyfiken på Mona Sahlins tal i Almedalen. Hoppades på några konkreta
besked, om vilken politik som socialdemokraterna nu skall föra. Det har ju varit mycket snack. Mona har lagt örat vid "rörelsens" hjärta.

S-phonografen drar igång, i stort samma prat som tidigare!
Tunnt, billiga poäng och slätstruket. Inga visioner om samhällsutveckling eller om hur en frodig arbetsmimage24arknad skapas. Prat om a-kassan och arbetsmarknadsåtgärder.
Vikten av arbete till alla. Jaha? Och?

Obegripligt att hon fortfarande inte har några förslag  för JOBB.
Och så rättvisa och solidaritet som återigen skall u p p r ä t t a s.
Vad är rättvisa, vad är solidaritet?
Jag tycker att det är orättvist att utbildning, i flertalet fall, inte lönar sig.
Efter studier under 4-5 år med studielån, skall dessa sedan betalas tillbaka. Med beskattade pengar på en lön, som inte är särskilt mycket högre än om man inte studerat. Sedan blir man stigmatiserad som höginkomsttagare, icke-arbetare och utsatt för förföljelse. Ständigt under påverkan av socialdemokraternas bildningskomplex.
Nu kom jag osökt in på skolan. Mona Sahlins känslosamma apell mot "sortering" i skolan, är en klar signal om fortsatt flumskola och låg bildningsnivå. Vi har facit av deras skolpolitik.
Tyvärr kommer socialdemokraterna, i mina ögon, aldrig att bli trovärdiga på det området.
Inte utan ett tydligt och bra resultat.

DN


A-kassereformen ett strategiskt misstag

Sedan i höstas har 263.000 personer lämnat a-kassan beroende på högre avgifter, lägre ersättning och ändrade villkor för att få a-kassa. Regeringens syfte med att lägga om finansieringssystemet, är att avgiften ska avspegla arbetslöshetsrisken.
Det vill säga, att om branschen präglas av hög arbetslöshet så får man betala högre avgift.
Det kan nu komma att få som konsekvens att avgiften till a-kassan höjs ytterligare.

En a-kassa som inte följer trenden är AEA (Akademikernas erkända a-kassa), som nu sänker sin avgift från 240 kr till 225 kr. Vissa debattörer menar, att förklaringen till detta är att AEA  har en bättre organisation och saknar det socialdemokratiska pampväldet.
Det sistnämnda stämmer, men jag tror ju att branscher och arbetsplatser med många LO-medlemmar anställda, fodrar en helt annan närvaro av fackföreningsfolk och därmed också en större organisation. AEA´s lägre avgift beror istället på att arbetslösheten bland akademiker är låg.
Regeringens förändringar har retat upp stora delar av befolkningen. Förändringarna gör ingen större nytta när det gäller arbetslösheten och skadar regeringens trovärdighet.image22
Mot bakgrund av att statskassan visar stora överskott, så finns inga ekonomiska incitament för förändringarna. Regeringen gör ett tankefel när man tycks tro, att människor inte vill jobba. Man har åter visat brist på strategisk insikt. Ska vi förlora valet 2010 på detta!? 



IAF     DN       SvD

Jesus, bevara oss för dina efterföljare

Fundamentalistiska kristdemokrater, som fick däng på rikstinget, planerar att starta ett eget parti. Ja, det vore att göra Kd och Alliansen en tjänst. De rabiata kristdemokraterna passar utmärkt i allians med Sverigedemokrater, Livets Ord, Ja till Livet, Pingstkyrkan, Katolska kyrkan och Credoakademin.
Initiativtagaren till det planerade nya partiet är Per Kronlid, föreståndare för Wycliffe Bibel-översättare i Sverige. Hans fundament är, att alla aborter skall förbjudas. Inga skäl för en
abort godtas. Inga. Vad konsekvensen blir kvittar

image21

Den katolske biskopen i Sverige Anders Arborelius och Pingströrelsens föreståndare Sten-Gunnar Hedin, hotade tidigare i år med att uppmana kristna väljare att inte inte rösta på Kd och Alliansen i valet 2010. Samtidigt säger man: "Vi vädjar till regeringen att inte pressa oss till detta". Kallas detta samvetsnöd eller utpressning? Vad kan vi väntar oss framledes, fundamentalistiska aktioner mot de ogudaktiga? Polens hälsominister Maciej Zaremba, som tycks ha kyrkoledarnas öra (visst är svenska språket konstigt), har kanske några ideér. 




Svenska Dagbladet 
Aftonbladet 

Liv till varje pris den kristna högerns lyckorecept

Kristdemokraterna har på sitt riksting haft en lång och känsloladdad debatt. Den gällde abortgränserna. Dagens 18 veckor kontra 12 veckor.18 veckor vann. Bra. Jag är för legala aborter och jag anser att kvinnan bestämmer över sin kropp. Mängden, ca. 30000 aborter per år som stiger, är dock inte acceptabelt. Inom EU toppar Sverige när det gäller andelen tonårsaborter. Kvinnor måste ta större ansvar för sina handlingar. I dag finns en mängd preventivmedel att tillgå och sjukvården skall inte belastas med aborter och könssjukdomar. Läget är allvarligt.

Men det kommer alltid att uppstå oönskade graviditeter och då skall dessa kunna avbrytas. Den absoluta majoriteten av aborterna görs innan vecka 12. Abortfrågan är svår och komplex, därför är det svårbegripligt att "abortmotståndarna" hävdar liv till varje pris. Som argument anförs att en människa blir människa i befruktningsögonblicket, att varje barn har rätt att födas och att kvinnan skulle plågas av skuldkänslor och kval hela livet om hon aborterade
sitt foster.
Min uppfattning är, att det inte är den bästa lösningen att föda ett oönskat barn.

"Abortmotståndarna" gör det lätt för sig, när man till varje pris skall uppmuntra kvinnan att föda barnet och sedan adoptera bort det. Vilka kval tror ni en kvinna genomlider under hela sitt liv när hon burit, fött och sedan lämnat bort barnet? Även om det nu var oönskat, det finns ju grader av det också. Tror ni att livet för ett adopterat barn är oproblematiskt, även om adoptivföräldrarna är underbara?
Nej, det är naivt att tro att abort är det sämsta och "påtvingad" adoption det bästa.

DN  SvD  Dagen

RSS 2.0