Liv till varje pris den kristna högerns lyckorecept

Kristdemokraterna har på sitt riksting haft en lång och känsloladdad debatt. Den gällde abortgränserna. Dagens 18 veckor kontra 12 veckor.18 veckor vann. Bra. Jag är för legala aborter och jag anser att kvinnan bestämmer över sin kropp. Mängden, ca. 30000 aborter per år som stiger, är dock inte acceptabelt. Inom EU toppar Sverige när det gäller andelen tonårsaborter. Kvinnor måste ta större ansvar för sina handlingar. I dag finns en mängd preventivmedel att tillgå och sjukvården skall inte belastas med aborter och könssjukdomar. Läget är allvarligt.

Men det kommer alltid att uppstå oönskade graviditeter och då skall dessa kunna avbrytas. Den absoluta majoriteten av aborterna görs innan vecka 12. Abortfrågan är svår och komplex, därför är det svårbegripligt att "abortmotståndarna" hävdar liv till varje pris. Som argument anförs att en människa blir människa i befruktningsögonblicket, att varje barn har rätt att födas och att kvinnan skulle plågas av skuldkänslor och kval hela livet om hon aborterade
sitt foster.
Min uppfattning är, att det inte är den bästa lösningen att föda ett oönskat barn.

"Abortmotståndarna" gör det lätt för sig, när man till varje pris skall uppmuntra kvinnan att föda barnet och sedan adoptera bort det. Vilka kval tror ni en kvinna genomlider under hela sitt liv när hon burit, fött och sedan lämnat bort barnet? Även om det nu var oönskat, det finns ju grader av det också. Tror ni att livet för ett adopterat barn är oproblematiskt, även om adoptivföräldrarna är underbara?
Nej, det är naivt att tro att abort är det sämsta och "påtvingad" adoption det bästa.

DN  SvD  Dagen

Kommentarer
Postat av: Em

En liten kommentar bara... Varför ska bara kvinnor ta ansvar för sina handlingar? Det krävs en man för att det ska bli barn och män har väl också ansvar för att följden av den sköna stunden inte ska bli en graviditet alternativt en könssjukdom?

2007-07-02 @ 14:23:40
Postat av: Svärmor

Funderade en del innan jag formulerade dessa rader.Jovisst jag håller med dig, men när det kommer till kritan, så är det ändå kvinnan som måste vara "garderad".Det är bäst att lita på sig själv.

2007-07-02 @ 19:20:33
URL: http://cafeliberal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0