1:a maj: 1800-tals retorik och härlig klasskamp

image8


Funderar på att kolla 1:a majtågen i år. Det bör blir en saftig tillställning. Oppositionen, ni vet. Talkörer, plakat, banderoller och sist men inte minst - fladdrande fanor med Internationalen i vecken. Wow!  Undan!  Ur vägen!  här kommer...taarattattarraaa                                                      Vi som vet bästvi som har rätt ≡  Monas nya gäng.


Välkommen, "The newest blåklint in town"

Kul att läsa att folkpartiet fått en ny medlem (nonsens.blogg.se). Jag har full förståelse för att grejen med politiska partier kan kännas lite ute.image5 Men det är trots allt det som funkar ganska bra i en representativ demokrati. Men politikens organisation och arbetsformer är ju ständigt föremål för utredningar, ett evigt ältande. Resultat?
En del förändringar har skett som är till det bättre, men i många kommunfullmäktige är t.ex. fullmäktigesalen byggd på ett sätt som varken främjar kreativt eller ett glatt sinne. Varför skall alla ledamöter och åhörare sitta och glo på presidiet under hela sammanträdet? Bättre att möblera om så att ledamöter/ledamöter och åhörare ser varandra. Men dessa möbler, otympliga och tunga, tar mycket plats och är troligen kulturhistoriskt skyddade eller nått annat dumt.
För att förändra, så måste många engagera sig. Det blir roligare och lättare. Vi behöver unga människor som kommer till partierna. TV-drogade generationer måste komma ur sitt beroende och återvända till verkligheten. Genom engagemang skapas mening i livet. Endast vi själva kan ge livet mening. Din beskrivning av Fp, M och S var kul. Nu följer några axplock förklarade ord/uttryck ur den socialistiska ordboken, som kan vara bra att ha i minnet för en ny folkpartist. Solidaritet=Någon annan betalar. Osolidariskt=Jag blir tvungen att betala. Klasskamp=Kamp mot social rörlighet. Hot mot demokratin=När folk inte tycker som vi.
Lycka till.

När barn far illa - en läsning för alla

http://www.socialstyrelsen.se/Aktuellt/Nyheter/2007/Q2/nyhet070412.htm

Exit Socialen i Vetlanda !

Har just sett Uppdrag Granskning som sändes från Vetlanda. Jag är så upprörd!
Det fanns massor av tillfällen för socialjouren att ingripa och ge flickan en fristad.
Det går snabbt för tjänstemän, att tillsammans med ordförande i socialnämnden,
fatta beslut om ett akut omhändertagande. Kommunrevisionen riktade för flera
år sedan kritik mot socialnämnden! Vad hände! Inget. Vem skyddar vem??
Det som hänt är oförlåtligt. Jag säger: Ta ert ansvar nu då - och dra åt helvete!
Vi måste kunna lite på, att de som skall värna de svagaste också är kompetenta
att göra det. Ytterst är det cheferna, som skall säkerställa personalens
kompetens och arbetssätt. Men eftersom många av dagens chefer är omogna
och inkompetenta så blir det så här. En jättebyråkrati, där sekretesslagen åberopas
i otid, är en utmärkt plats för inkompetenta att verka ostörda. Är sedan klienterna
i underläge och i en beroendesituation, ja då är det  fullkomnat.
Det är dags för en genomgripande förändring. Ni som kan ta tag i detta, gör det nu!

Vilket Folkparti vill vi ha?

image2
Jag vill ha ett Folkparti som är liberalt, inte ett "Moderaterna light". Jag vill ha folkpartister, som inte springer in i högerfållan och som till varje pris skall privatisera och "knoppa av". Jag vill inte jaga sjukskrivna och förtidspensionerade. Jag tycker att de snabba och negativa förändringarna  för arbetslösa var fel. Det är alltför många inom de borgerliga partierna, som vet för lite om hur människors verklighet kan se ut.
Jag vill naturligtvis ha bra socialförsäkringssystem, men med bra kontrollfunktioner. Vi betalar alla till välfärden och då skall vi inte slösa med pengarna. Under sossarnas styre, rann pengar ut ur systemen till ingen nytta. En massa byråkrati, konstiga myndigheter och organisationer. Hur mycket pengar har inte försvunnit i SIDA!
Jag tror att den borgerliga regeringen, kan göra bra insatser för att använda skattebetalarnas bättre.
Vi måste betona att Folkpartiet är ett socialliberalt parti.


Leijonborg beslutar att avgå

Stockholms länsförbund har meddelat att man vill ha en annan ledare för Folkpartiet. När man gör detta, så måste man rimligen vara säker på vem som skall bli Leijonborgs efterträdare. Jan Björklund? Lars Leijonborg meddelar nu att han avgår, ett vettigt beslut när det nu är som det är. Ja det är väl bara att göra det bästa av det. Kanske blir det en nytändning, men då krävs oxå att alla slöa folkpartister i kommunerna tar sitt ansvar och inte utnyttjar partiet för egen vinning och "feta" uppdrag.

Stå stadigt i mediasvepet

Tyvärr har en del folkpartister ryckts med i medias svep när det gäller Lars Leijonborgs ställning i folkpartiet.
Focus flyttas från viktiga frågor för partiet och alliansregeringen. I stället blir det en variant av utspelspolitik. Nu är det dags alla folkpartister att vara kreativa och bidra med bra förslag på hur vårt parti skall vara profilerat. Vi skall skapa mötesplatser och diskutera detta internt. Stopp för Folkpartiet Idioterna, Fram för Folkpartiet Socialliberalerna. 
 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0