Välkommen, "The newest blåklint in town"

Kul att läsa att folkpartiet fått en ny medlem (nonsens.blogg.se). Jag har full förståelse för att grejen med politiska partier kan kännas lite ute.image5 Men det är trots allt det som funkar ganska bra i en representativ demokrati. Men politikens organisation och arbetsformer är ju ständigt föremål för utredningar, ett evigt ältande. Resultat?
En del förändringar har skett som är till det bättre, men i många kommunfullmäktige är t.ex. fullmäktigesalen byggd på ett sätt som varken främjar kreativt eller ett glatt sinne. Varför skall alla ledamöter och åhörare sitta och glo på presidiet under hela sammanträdet? Bättre att möblera om så att ledamöter/ledamöter och åhörare ser varandra. Men dessa möbler, otympliga och tunga, tar mycket plats och är troligen kulturhistoriskt skyddade eller nått annat dumt.
För att förändra, så måste många engagera sig. Det blir roligare och lättare. Vi behöver unga människor som kommer till partierna. TV-drogade generationer måste komma ur sitt beroende och återvända till verkligheten. Genom engagemang skapas mening i livet. Endast vi själva kan ge livet mening. Din beskrivning av Fp, M och S var kul. Nu följer några axplock förklarade ord/uttryck ur den socialistiska ordboken, som kan vara bra att ha i minnet för en ny folkpartist. Solidaritet=Någon annan betalar. Osolidariskt=Jag blir tvungen att betala. Klasskamp=Kamp mot social rörlighet. Hot mot demokratin=När folk inte tycker som vi.
Lycka till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0