Bra Maud

Kraft, kompetens och tydlighet.

Är tyvärr inte folkpartist.


Sv. Dagbladet Ledarbloggen     DN   Robert Gidehags skatteblogg

Klimatliberalen 2: Tvångströjan av; Hurra!

I ca. 30 år har vi levt med den, tvångströjan som hindrat oss från att utveckla kärnkraften. Planera och bygga. Men nyligen träffade partierna i Alliansregeringen en överenskommelse om energipolitiken, som innebär att det blir möjligt att bygga nya moderna kärnkraftverk, vid behov.

År 2006 befriades vi från den mentala gipsvagga som "tankeförbudslagen",
d.v.s. § 6 i Lagen om kärnteknisk verksamhet innebar.

S+Mp+V hävdar att kärnkraften är gammal teknik utan framtid. Men det beror ju på er tvångströja och blockering. Vill man inget så blir det ingen utveckling. Och det var väl er avsikt. Och inte skall vi dela med oss heller......andra länder får klara sina miljöproblem själva och inte skall vi dela vår el med länderna i Europeiska Unionen. Inga nya kablar till Europa, om Mona får bestämma. Men det får hon INTE.
Alliansen står för rättvisa och solidaritet, så vi rullar gärna ut kablarna.
Det är tillsammans som vi når resultat.
Nä, Mona nu får du börja om.
  
Kärnkraften har en enorm utvecklingspotential. Nuvarande reaktorer utnyttjar bara  1-2 % av energiinnehållet i bränslet.  Naturligtvis är kärnkraft behäftat med problem (och hur är det med fossila bränslen!?), men dessa har en teknisk lösning, eller kan åtminstone med lämplig teknik minskas drastiskt.

Kärnkraften är en energikälla bland många. Det behövs en mix av flera bra energikällor, för att vi skall ha en pålitlig och klimatvänlig energiförsörjning. Alla dessa bör utvecklas för att nå sin fulla potential. Och självklart skall vi effektivisera och inte slösa med energi. Allt detta framgår av energiöverenskommelsen. Och Europeiska Unionens energipolitik.
Detta vill regeringen, Regeringens energi- och klimatpolitik 


Slutligen några ord  till Mona och andra i den rödgröna dimman: Vi har redan kärnkraft i Sverige och vi är med i den Europeiska Unionen. Jo...

 Europe´s energy position    Strålsäkerhetsmyndigheten/Kärnkraft   DN1   DN   Aftonbladet

RSS 2.0