Säg JA till kärleken!

Kärlek och sexualitet mellan människor av samma kön är lika mycket värd, som kärlek och sexualitet mellan människor av olika kön. Människors egen könsidentitet måste också accepteras och respekteras.
Det är nödvändig för att alla ska kunna leva ett självständigt och värdigt liv.
Tyvärr finns i vårt samhälle intolerans och hat som bland annat tar sig uttryck i diskriminering, trakasserier och våld mot homosexuella, bisexuella och transpersoner.

Liv är mångfald. Homosexuell identitet är en normal variation. Homosexualitet är inte någon "omoralisk fluga", utan det är vissa människors naturliga sätt, att älska personer av samma kön. Vi skall därför acceptera homosexualitet som en moraliskt neutral företeelse.

None
Varför är ni så rädda?
Om ni verkligen tror, så bör ni tro på syndernas förlåtelse. Om ni, genom att värdera homosexuella människors kärlek som äkta och likvärdig er, anser att ni begår en djup synd, så måste ni väl förstå att om ni gjort detta utifrån kärleksbudskapet så är ni förlåtna! Gud älskar ju syndare och Gud, universums skapar mm, kan inte vara korkad. Lyft ögat mot himlen och inse att kärleken är störst och Gud älskar alla barnen.
Ett kärleksförbund är välsignat.

Fundamentalistiska bibeltolkare som påstår sig vara tvingade att se negativt på homosexualitet, väljer ibland att inte följa Bibeln. Där förespråkas ju bland annat slaveri, folkmord, rasism, mord på familjens egna barn. Frågan blir då vilken tolkningsprincip som skall tillämpas? En rimlig sådan är, att vi granskar bibelorden i ljuset av den kultur och kunskapsmängd som fanns då Bibeln skrevs. Bibeln skall läsas med förstånd!

På hemsida "Kristdemokrater i Svenska kyrkan", står följande att läsa:
"Under de senaste åren har de homosexuellas situation uppmärksammats. Det är beklagligt att kyrkan liksom samhället i övrigt ofta bidragit till förtrycket av de homosexuella. Jag vill understryka att alla människor har lika värde inför Gud oavsett vilken läggning man har. Och ingen skall diskrimineras för sin läggning. Dock vill jag påstå att alla människor har en skadad sexualitet sedan syndafallet. Och i övrigt är vi ofullkomliga, vi föds alla med en läggning som drar oss bort från Gud. Vi är alla syndare såväl heterosexuella som homosexuella".

Oj oj, tala om en sexuell problematik. Länge leve celibatet!

( p.s. många kristdemokrater är OK)                       
Läs även mitt inlägg: "Ge även homosexuella medborgerliga rättigheter".

Dagen   Alliansfritt Sverige (sic)   Kd-vädjan till Kyrkomötet  Dagens Nyheter   Kristdemokrater i Svenska kyrkan   Svenska Dagbladet  
Bloggkartan

Ge även homosexuella medborgerliga rättigheter

Det är hög tid att den svenska lagstiftningen behandlar alla som vill gifta sig lika - oavsett om den tilltänkta är man eller kvinna. Svensk lag bygger på allas lika värde inför lagen. Vi ska inte ha särlagstiftningar som skiljer på människor beroende på om man älskar någon av motsatt eller samma kön. Kärlek förenar två människor i ett äktenskapsförbund. Homosexuella par, precis som heterosexuella, skall kunna ingå äktenskap och kallas makar.


Göran Hägglunds (Kd) argument för att förbehålla äktenskapet för heterosexuella lyder så här: Äktenskapet är en gammal, väl beprövad och väl fungerande samlevnadsform. För man och kvinna. För barnen och deras trygga uppväxt. Detta skall inte ändras, för.....så har det alltid varit och så skall det förbli. I evighet, amen.
Jaha, inga verkliga argument utan bara teser. Jag vill påpeka att först år 1734 blev den kyrkliga vigseln ett villkor för ett äktenskap med full rättsverkan!

Min intryck är, för att tala klarspråk, att Kd och likasinnade tycker, att äktenskapet skulle raseras och/eller bli nedsolkat om homosexuella fick ingå äktenskap. Ett exempel är Bevara Äktenskapet som är ett upprop på initiativ av  biskop Anders Arborelius (Katolska kyrkan), pastor Sten-Gunnar Hedin (Pingströrelsen) och generalsekreterare Stefan Gustavsson (Svenska Evangeliska Alliansen).
                                                                                                                                                                                                                                    
Jag förstår inte det. Jag ser det snarare som en förstärkning av det kärleksförbund som äktenskapet är. Men kanske har Kd en nedvärderande syn på människor, som råkar ha en annan sexuell orientering i sin hjärna. Men den beror på synapser, transmittor-substanser och och fysiologiska variationer. Inget hokus-pokus eller någon djävul!

VAKNA!


Äktenskapet har genom tiderna genomgått flera omvandlingar.
Det är upp till varje samhälle att självt definiera vad ett äktenskap är.
Bland annat har det använts av samhället för att bibehålla tidigare ordningar som egentligen strider mot de mänskliga rättigheterna. Äktenskapet använts för att upprätthålla slaveri (förbjud mot giftermål mellan slavar och fria medborgare), etnisk och religiös diskriminering (förbud mot giftermål mellan judar och icke-judar i 1930-talets Tyskland samt mellan svarta och vita i USA fram till raslagarnas avskaffande 1967) och kvinnans under-ordning mannen (kvinnor som gift sig underställdes sina mäns förmyndarskap, även i Sverige).

I flera av världens länder förrättar samfund inte juridiskt giltiga vigslar.
Det är istället myndigheterna som gör det. Systemet kallas civiläktenskap. Det är vanligt i flera europeiska länder såsom Spanien, Frankrike och Tyskland. Göran Hägglund vill att ordet äktenskap skall vara förbehållet vid vigsel av man och kvinna, och endast användas vid kyrklig vigsel. Nej, äktenskapet är en juridisk definition och vigselförrättandet är/har varit en delegerad myndighetsutövning från staten. Staten skall i fortsättningen ha vigselrätt och de som blir vigda har ingått äktenskap.
Denna ordning harmonierar dessutom med det förhållandet att kyrkan numera är skild från staten.




Dagens Nyheter    Aftonbladet     Dagen   Elisabeth Sandlund Dagen      Riksdagen beslutar om homoäktenskap DN

RSS 2.0