Ohly gör bort sig igen........foto








I en intervju i Dagens Nyheter i dag, den 8 juni, gör vänsterpartiets ledare Lars Ohly om sitt misstag från den 12 maj.

Då, i en intervju i tidningen Metro. Med anledning av den skrev jag inlägget Lars Ohly kapitalist på sina villkor .

 

Och så i dag i Dagens Nyheter, ...så gör han det igen.....säger att
i fotbollens värld gäller särskilda spelregler och det är ok att vara elit, tjäna gigantiska belopp och bli en etiskt förvarbar RIK person. Jag konstaterar jag att Ohlys brist på logik är kronisk

Världsmiljödagen den 5 juni!


Vid FN´s första globala miljökonferens, som hölls i Stockholm 1972, beslöts att den 5 juni skulle bli Världsmiljödagen. I år känns  den som mycket angelägen. Miljökatastrofen i Mexicanska Gulfen sänder en stark signal om att stanna upp, tänka om och tänka nytt.
Det är oacceptabelt att jakten på olja ska få förstöra miljö, livsrum och livsmöjligheter. Läs gärna mitt tidigare inlägg: Oljekatastrof. Var är demonstrationstågen?

USA´s president har nu gjort en kraftfull markering mot denna form av oljeutvinning. Oljebolaget BP verkar dock tro, att allt kommer att fortgå som tidigare. Världens politiska ledare måste nu ta ansvar för planetens livsrum
och styra utvinningen av naturtillgångar, så att inte katastrofer som den i Mexicanska Gulfen upprepas.
I jakten på t.ex. olja hotas flera områden på vår planet av exploatering. Ett är Grönland. Olja, gas och mineraler kan ge Grönland ett välbehövligt ekonomiskt uppsving, men det kommer att medföra skador och risker. Området i Arktis är känsligt, den biologiska mångfalden i högsta grad skyddsvärd.
Jag säger nej till exploatering.
En planet behöver en framtid.


Göteborgsposten Svenska Dagbladet GP Minplanet.se WWF Expressen

RSS 2.0