Lägg av Mona, visa dina politiska förslag

Alltsedan valförlusten 2006, har socialdemokraterna bannat och fräst åt den nya regeringen.
I debattartikeln i DN går Mona Sahlin  till hårt angrepp och jag kan skönja Pär Nuders obehagliga format.
Nå, Mona, har du någon egen politik att redovisa? Jag tror att du är rätt nöjd med, att regeringen fått initiera tuffa åtgärder och inte socialdemokraterna. I regeringsställning hade ni inte kunnat fortsätta som tidigare. Arbetsmarknadspolitiken? Skolpolitiken? Socialpolitiken? Och hur blir det med EU-politiken, som ni inte ville föra? Låt folk granska och se konsekvenserna av era förslag, jämfört med regeringens. image84

image83

Tyvärr har ni, genom att inte bemöta regeringens politik med konkreta motförslag, lyckats föra många väljare bakom ljuset. Vi har alltså ett oppositionsparti, stort och unikt, som döljer sin egen politiska agenda.


Dagens Nyheter   Dagens Nyheter-ledare  Svenska Dagbladet

Helvetet finns på jorden - Glöm inte folket i Burma

Demokratirörelsen i Burma, eller Myanmar som förtryckarna säger, behöver hjälp.
Den sjuka regimen håller landet i ett järngrepp och försöker på alla sätt isolera sig och folket från omvärlden. Det pågår ständiga övergrepp, klappjakt på ännu fria aktivister och gripna aktivister försvinner och går troligen ett fasansfullt öde till mötes. Alla goda krafter måste nu hålla opinionen levande, stödja och utveckla demokratirörelsen, och verka för ökad insyn i vad som sker i landet.

Den sjuka regimen gömmer sig i Naypyidaw, landets nya huvudstad byggd i en skövlad djungeln. Här får alltså bara de styrande och landets statsanställda bo. Storslagna ministerier blandas med bostadsområden i västerländsk stil, för anställda i ministeriet. Staden har beskrivits som en spökstad, en kuliss. Det förekommer inget av det, som man normalt förknippar med en levande stad.

Nu pågår Folkpartiets insamling till stöd för demokratirörelsen i Burma.
Den görs i samarbete med SILC, den liberala stiftelsen för demokratibistånd.
Genom SILC slussas pengarna vidare till den burmesiska demokratirörelsen. Sätt in in din gåva på SILC´s plusgirokonto 55 13 35-3 och ange "Burma" på inbetalningen.



Reuters AlertNet      SILC     Dagens Nyheter     Svenska Dagbladet

RSS 2.0