Folkpartiet vinner väljare; du är väl också liberal

Dn/Synovate har presenterat en ny väljarundersökning. Glädjande är att folkpartiet får ökat förtroende från svenska folket. När vårt riksmöte i morgon  inleds i Västerås, så kommer resultatet som kick. Jan Björklund har medvind när han i morgon håller sitt tal.

image115

Mycket av det bästa i Sverige är resultat av liberalt politiskt arbete - demokratin, yttrandefriheten och marknadsekonomin och den sociala välfärdsstaten. Men vi vill göra mer.

Vi skapar nu en skola som ger bildning och kunskap. Vi skapar en integrationspolitik som välkomnar nya svenskar. Vi behöver mer av valfrihet, entreprenörskap, jämställdhet och internationalism.
Vi har en vision om hur politiken kan skapa förutsättningar i stället för hinder.
Hur politiken kan bidra till, i stället för att snäva in, enskilda människors makt över sina liv.
 
Typiskt liberalt


Dagens Nyheter    Svenska Dagbladet

Mördaren mitt i bland oss

En mördare har avslöjats. Tack vare en privatperson. Polisen kunde inte lägga pusslet, trots att bitarna fanns där. Jag blir så förvånad över den brist på organisation som kommit i dagen. Finns det inte rutiner för dokumentation och påminnelser? Finns det ingen databas där uppgifter om svåra brott matas in och där man sedan kan söka och matcha uppgifter?
Finns det inga "polisspindlar" ute i näten som reagerar?
Tyvärr måste jag säga att mitt förtroende för polisen, under senare år, har minskat.
 
Hur kunde mördaren i Dalarna röra sig så fritt, han var ju återfallsförbrytare. Med den "problematiken" som han hade i bagaget, så borde någon typ av övervakning skett. Sexualbrottslingar är svåra att rehabilitera (fick han någon form av behandling??) och allmänhetens säkerhet ska värderas högre än brottslingens behov.
En ofattbar tragedi, en liten flicka finns inte mer.
image114
Men jag finns här och kräver att rättsväsendet skyddar medborgarna. Ändra lagar om det behövs, inför nya rutiner, låt inte rättspsykiatrin ensamma fatta beslut om "frigång" (tyvärr litar jag inte heller på dem - för många missar).


Dagens Nyheter    Expressen    Svenska Dagbladet

OS åter i propagandans tjänst

Det är tråkigt att den olympiska elden inte ska kunna färdas i fred och frihet.image113
Ännu tråkigare är det att de olympiska spelen i år, kommer att äga rum i ett land präglat av ofrihet och våld. Kina, landet/regimen som mixade kommunism och kapitalism till en hot shot. Red Dragon?

Josef Goebbels regisserade olympiaden i Berlin 1936. Det var då som nazisterna åter tog i bruk, den olympiska elden i form av en fackla. Nassarna blev oerhört upphetsade av eld och Hitler gapade sig gärna redlös i dess sken. Hans fotfolk sprang också med facklan i olika länder.

Årets fackelfärd är komplicerad. Människor i världen vågar att protestera.
En del mer än andra och får därför en snyting.
I Kina hyllas dock normaliteten och media har vänligheten att servera sin landsmän en sorterad nyhetsmeny.

Dagens Nyheter        Beijing 2008       Sommerspiele in Berlin 1936

RSS 2.0