Skolan i focus





















I dag, den 24 augusti, firas Skolans Dag.
Tonvikten ligger på uppfattningen om att alla barn har rätt till kunskap.

Barn har även rätt till skydd, stöd och trygghet. Vuxna har ett självklart ansvar för barns liv och levnadsförhållanden. Men det är alltid föräldrarna som har det största ansvaret. Kommunen och skolan ska se till att barnen har en trygg skolmiljö. Men skadegörelse, ordningsproblem, mobbning och skolk är exempel på problem, som skolan inte ska behöva hantera på egen hand.
Problem som rör våra barn kan inte lösas utan ett starkt föräldraengagemang.

Det finns föräldrar som inte har någon i sin närhet att prata med, i viktiga frågor som rör deras barn. Oavsett var i landet man bor, ska det under barnets hela uppväxt, erbjudas fördjupade kunskaper om barns behov och rättigheter samt stöd i föräldrarollen.

Det sker bland annat i Mölndal.

I höst startar flera nya föräldrakurser (Mölndals Stad). Dit är även någon annan vuxen, som är viktig för ett barn välkommen.
För föräldrar med barn i åldrarna 3-9 år finns Familjeverkstan. Om barnet är 11 år eller äldre finns en kurs som tar upp kommunikation och konflikthantering, det har föräldrar till en tonåring nytta av.

En statlig utredning har, på regeringens uppdrag, tagit fram ett förslag till nationell strategi förföräldrastöd.


Tiderna förändras, påfrestningar och krav på såväl barn som föräldrar har ökat. Därför är viktigt att kunna prata och få stöd och hjälp i sin situation.
För att lärarna ska kunna förmedla kunskap och barnen lära sig, krävs en arbetsmiljö som främjar detta.


Föräldrar- och vuxentelefon Politikerbloggen Skolborgarrådet Lotta Edholm (fp)

Send in the Clowns, or... out?!



Landstingsråd, borgarråd och nu en riksdagsledamot. Vårt bästa vallokomotiv, det rödgröna, tuffar på. Ner i diket. Som om det inte var nog med vimsiga utspel! Nu lanserar MP clownkonceptet för äldre.
Åldringar har det tråkigt och behöver muntras upp, säger riksdagsledamoten (sic) Esabell Dingizin i en intervju i Expressen
Och??
Sveriges åldringar skrattar sig just nu fördärvade över MP´s utspel. Tillvaron kommer att vara förgylld för lång tid framöver.


RÖSTA PÅ FOLKPARTIET LIBERALERNA








Expressen GP Nyheter 24 Aftonbladet

Nu har S flippat ut


Jag har läst en artikel i DN där Iilja Batljan och Carin Jämtin lansera socialdemokraternas svar på regeringens RUT. "Kollektiva vardagstjänster" kallas socialdemokraternas snilleblixt. Så utomordentligt fånigt, jag blir generad trots att jag är helt oskyldig. Och det är inte "vem-som-helst" som kläcker ur sig strategin, som skall ge Stockholmarna ett rikare liv.  En är landstingsråd och den andra är borgarråd. Som boende på Sveriges framsida, får jag ändå tacksamt konstatera, att det hela tycks vara ett Stockholmproblem.


Tänk vilka maffiga tunnelbanestationer det blir. Stora matbutiker med kylrum samt tvätterier; men jag undrar hur det går att transportera hem allt. Ska man handla mycket, så är det väl bäst att bara tvätta lite underkläder. Nästa gång blir det rejält med sänglinne och då får man nöja sig med lätta matvaror, såsom nudlar och hårt bröd. En shoppingvagn storlek xl bör inköpas. Medan man jobbar inhyses den i något kollektivt skåp på stationen.
Dagis och parkeringsplatser grupperas runt stationerna.

Blir det väldigt många trafikrörelser på en relativt liten yta? Hur många affärer och dagis kommer att läggas ner, då denna nyordning införs? Vad kostar det? Vem ska betala? Statliga subventioner?

Det här tokiga förslaget kan platsa i ett kommunistiskt samhälle, och ligger i linje med Lars Ohly´s förslag om att föräldrar ska kunna köpa och ta hem färdiglagad mat i förskolan eller skolan. Detta förutsätter en helt annan ordning i samhället.

Svenska Dagbladet Expressen Aftonbladet Ledarbloggen SvD Politikerbloggen

RSS 2.0