SVT angriper statsministern och visar sitt vulgära jag.

När statsminister Fredrik Reinfeldt besökte en bio, tillsammans med sina barn, blev han attackerad av Sveriges  Televison. En kvinna rusar fram och........... sprutar vatten på honom! Kvinnan har fått uppdraget att utsätta kända människor för obehagliga upplevelser. Och sedan se hur de reagerar! Händelsen  filmas och kommer att sändas i SVT´s nya satsning "Ballar av stål" (!?), en dokusåpa. Det övergripande syftet med serien är, att "okända människor kan bli berömda genom att förnedra kända människor".

Detta är Sverige 2007. Det här budskapet ger alltså SVT till befolkningen. SVT som skall hålla hög kvalitet och föreställa seriösa. Hit går våra licenspengar! Det är oacceptabelt och jag undrar vem som givit klartecken till denna infama och vulgära programsatsning. Mot bakgrund av, att så många yngre människor, fullständigt saknar självaktning, integritet och därför är storkonsumenter av förnedrings-Tv, så är det obegripligt och i strid med SVT´s uppdrag, att man själv bidrar med detta. I uppdraget ingår bl.a. att slå vakt om demokratiska värden och ta ett kultur- och folkbildningsansvar. Mer än någonsin behövs detta nu!

Det känns lite sorglustigt, i dag är det 300 år sedan Carl von Linné föddes. Han står för bildning, kultur och klass! Vilken kontrast till det jag nyss beskrev. Det är sådana förebilder våra ungdomar bör ha.
Gedigna kunskaper och prestationer skall göra en människa berömd.

Jag tänker på en annan sak. En statsminister och en utrikesminister har tidigare attackerats...och mördats.
Angreppet på Fredrik Reinfeldt hade kunnat vara en upprepning. SVT´s agerande får därmed en extra och mycket allvarlig dimension. Hur kan SVT agera så här omdömeslöst!?
Någon är inte vuxen sin uppgift. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0