Dom där rika...

Klassretoriken firar i dessa dagar triumfer. De röda är ju för klassamhällets bevarande och det är tragiskt. Människor ska buntas ihop. Kollektivet före individen. Jag, som liberal, har individen som utgångspunkt. En människa är en människa. De röda häcklar gärna de "rika", som naturligtvis betecknas som en homogen grupp som ska knipas åt ordentligt.
Parasiter på samhällskroppen är vad de är....

Nu är ju de förmögna väldigt få, så att mjölka dom ger inte så mycket. Men det säger inte de röda. De säger inte heller att de förmögna och rika bidrar med mycket till allas vår välfärd. Mona Sahlin upprepar att nu får de allt vara med och betala "lite" högre skatter. Som om de inte gör det, redan! De "rika" betalar ju statlig skatt med 20 % och värnskatt med 5 % på sina "höga" inkomster och och dessutom kommunal-/landstingsskatt på cirka 30 % på hela inkomsten. Du är orättvis Mona Sahlin.


Skattebetalarna kommenterar den rödgröna budgeten och skriver: " ..Att det egentligen betyder att nästan 400 000 personer, eller cirka 12 procent av alla heltidsarbetande får högre marginalskatt med 2,5 procentenheter får du läsa det finstilta för att lista ut. Över en månadslön på 40 000 kr blir högsta marginalskatten nu 59,2 procent. Marginalskatten drars därmed upp till en nivå som troligtvis gör orimligt mycket skada på ekonomin i förhållande till hur mycket pengar extraskatten drar in till staten"

Kommer ni ihåg hur hushållsnära tjänster transformerades till närmast en form av människohandel av sossarna? Den som vill köpa tjänsten anses som kriminell och dessutom påpekas, att städa ska man göra själv. Den som städar hos andra är piga och det är fult. Men notera att sossarna sällan nu för tiden, talar om pigavdrag eller pigtjänster. Varför?

Jo, man vet att de hushållsnära tjänsterna har varit en framgång. De har medfört att många människor fått arbete och därmed en mycket betydelsefull ingång till arbetsmarknaden. Men hellre än att ha kvar avdragssystemet och jobben, så friställer man människor och sparkar in pengarna och de friställda i arbetsförmedlingskvarnen. Du är orättvis Mona Sahlin.

Det är en tung ryggsäck med en massa 1800-tals prylar som sossarna släpar runt.

Folkpartiet säger ja till framtiden. Se möjligheterna.

Skattebetalarna Dagens Nyheter Expressen Jobbskatteavdrag.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0