2007 blev 2008............och temperaturen stiger

Det blev en kraftfull avslutning på år 2007. En riktig knock-out. Benazir Bhutto dödades. Med henne ett hopp, om en utveckling i riktning mot fred och demokrati. Läget i Pakistan är oerhört svårt och komplext. Med Al Quaida´s och Talibanernas träningsläger på landets territorium och militärens dunkla stöd till dem är det, enligt min mening, oklart vad Pakistans statsledning står. Nu behövs ett långsiktigt och seriöst stöd från omvärlden, för att stabilisera landet.image86
När väl årskiftet var överståndet, så var det dags för nästa oroshärd att tända. Kenya. Överraskande. Oroligheter och kravaller startade, när president Mwai Kibaki's Kikuyu anklagades för att ha fuskat till sig segern i valet den 27 december 2007. The Orange Democratic Movement (ODM) hävdar att de vunnit valet, och att deras kandidat Raila Odinga därmed skall utropas till president. Båda anklagar varandra för etnisk rensning och folkmord. 

År 2008 kommer väl i stort att följa den vedertagna mallen för människligt beteende. Makthunger, girighet och dumhet firar fortfarande triumfer. 


Svenska Dagbladet    Dagens Nyheter    Pambazuka News

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0