Liberal skärpa av trött Björklund


Alliansens regeringsinnehav har medfört att de mindre partierna,
särskilt Centern och Kd ligger illa till.
Inom Centern höjs nu röster för att man skall bryta allianssammarbetet inför nästa val. Konsekvensen skulle troligen bli, att regeringsmakten går över till socialdemokraterna och deras allierade.
Är det en utveckling som är önskvärd?

Klart är att de mindre partierna i Alliansen har det tufft. Jag anser att Moderaterna bör tänka på, att utan dessa minsta förloras regeringsmakten.

Fram till 2014 bör alla partier göra grundliga analyser av allianspolitik-regeringsmakt-partipolitik. Ska Centern och Folkpartiet tillsammans formera ett starkare liberalt alternativ?
Knappast troligt nu när Centern snart taggar med en ny partiledare.

Det nybildade partiet Liberaldemokraterna kommer väl att ställa upp i nästa val. Hur påverkar det de liberala rösterna? Kommer Folkpartiet att förlora medlemmar till Liberaldemokraterna?

Björklunds tal i går var därför välkommet, han profilerade Folkpartiet LIBERALERNA.
{Jag gillade att han betonade humaniorans betydelse. Hoppas att Svenskt Näringsliv fick sig ytterligare en tankeställare}.

Jag är nöjd med hans insats, trots att han verkade lite trött.
Innehållet i talet var viktigast.
Läs mer om vår politik! Du har möjlighet att vara med och påverka.



Jan Björklunds tal Svenska Dagbladet Expressen Aftonbladet Dagens Nyheter

Vad vill Svenskt Näringsliv?


Jag har läst Svenskt Näringslivs rapport Konsten att strula till ett liv (vilken märklig titel). Jag anser att SN´s rapport är enkelspårig och ser de studerande som om de var SN`s olydiga egendom. Öststatsvarning.
Bristfälliga analyser och konstiga slutsatser. Som t.ex. att styra utbildningsval med försämrat studiebidrag.


Ungdomar strular till sitt liv och går irrvägar mellan skola och arbete. Jaha. Men som tiden och samhället (även globalt sett) är så är det väl lätt att gå vilse i pannkakan. Det krävs stora insatser både inom skolan men även från kommun och stat, för att hjälpa och vägleda ungdomarna.



Varför måste unga människor börja plugga med en gång? Det behöver väl inte vara en nackdel göra annat och skaffa sig erfarenhet, lära känna sig själv och sina livsmål. I de människovårdande yrkena är det en stor fördel att veta lite mer om livet. Har SN hört talas om begreppet framtidens kompetenser? Vilka utmaningar kommer vi att ställas inför? Det är knappast en verklighet där färden går mellan A och B. Det är knappast manniskor som sitter inne i boxen, som kommer att föra utvecklingen framåt.

SN tycks ha en förkärlek till civilingenjörer. Varför läser folk humaniora istället för att speeda igenom t.ex. Chalmers och få ett jobb med bra lön? Jo, alla kan inte bli civilingenjörer. Och alla vill inte. Och om nu en "strulig" ungdom efter en icke så framgångsrik gymnasietid bestämmer sig för att starta på nytt, läsa upp betyg och komplettera med betyg i naturvetenskapliga ämnen, så är dörren stängd! Dörren till KomVux är stängd. Om vi menar allvar med ett livslångt lärande, så måste vi ta tillvara alla ungdomars potential. De som är motiverade ska stimuleras.

Ge studenter ekonomisk och social trygghet! Den ekonomiska situation måste förbättras. Nu lever de på marginalen och om de måste skaffa ett jobb vid sidan om (dock omöjligt när de gäller vissa utbildningar) så riskerar studieresultaten att påverkas. Mindre tid att plugga alltså. Det är även många som tröttnar på att leva knapert, och om de får ett jobb (vad som helst) så tar de det. När situationen förbättras så upptar de studierna.
Studiebidraget bör höjas för att matcha de höga kostnader för kurslitteratur, som några utbildningar har.


Om SN önskar föra fram sina käpphästar:
En större lönespridning, värnskatten ska bort, lägre ingångslöner och anställningstrygghet för unga. Fler enkla jobb till låga löner (ungdomar åker redan nu till Norge och skalar bananer). Nåväl, gör det men blanda inte in konstiga argument och lösningar.



Aftonbladet Svenska Dagbladet Dagens Nyheter SR

RSS 2.0